Enduro Trip Portugal

BEN-VINDO AO NOSSO PAIS DE PORTO E CORTICA

Nieuwe data en nieuwe route! (4de week oktober 2021)

Vertrek vanuit Bilbao (Spanje) met aankomst in Porto

 

Portugal Raid Noord - Zuid off-road

Portugal, deel uitmakend van het Iberisch schiereiland, kan bogen op een rijke cultuur alsook een prachtige Flora! Wij gaan dit land in al zijn aspecten gaan ontdekken met onze enduro motoren en dit via een ongelofelijke waaier van diverse routes en ondergronden zoals aarde, keien, zandstranden, duinen en onwaarschijnlijke mooie bergpistes. We reizen letterlijk van Noord naar Zuid Portugal en zochten voor u de prachtigste streken en pistes doorheen bossen, wijngaardvelden, rivieren, stuwmeren, hooggebergte met
adembenemende landschappen en gletsjermeren om dan via de kust naar de Algarve toe te rijden.

Ons kennende hechten we veel belang aan gastronomie in de brede zin van het woord. Op dit gebied heeft Portugal ons veel te bieden zoals lekker varkensvlees , gebak , vis en lekkere wijnen om maar snel iets op te noemen …. Vanzelfsprekend doen we ons uiterste best om tijdens onze trip zo veel mogelijk van deze lokale lekkernijen te genieten.

Een van Portugal’s grootste culinaire troeven is dat het land aan de koude diepe Atlantische oceaan grenst en krioelt van de plankton wat perfecte condities zijn voor hun zeer beroemde aanbod van overheerlijke vis en zeevruchten. De dagen dat we langs de kusten verblijven zullen we deze lekkernijen zeker niet langs onze neus laten passeren!

De raid begint boven PORTO in het groene, wilde Noorden en via miniem kleine bergdorpjes die gelegen zijn in de enorme pijnboombossen, rijden we over "single tracks" richting de DOURO rivier. Daarna rijden we door de als wereld erfgoed erkende DOURO Vallei en bewonderen we dit prachtige cultuurlandschap. We rijden langs en door de wijnranken bezaaid op de ruggen van de vallei met
adembenemende uitzichten op de rivier , de boten en wijnhuizen langs de oevers. Natuurlijk kunnen we deze streek niet doorkruisen zonder de lokale PORT en hemels lekkere wijnen te degusteren ;-)

Onze route loopt verder door de ruige Beira (midden Portugal) streek richting de hoogste berg en natuurreservaat de Serra da Estrela , waarvan de hoogste piek “Torre” 1990 meter meet. Het is een streek met prachtige landschappen en indrukwekkende steile hellingen .
Daarnaast vinden we in de bergen kleine historische dorpen volledig uit leisteen gebouwd,stadjes met allemaal witte huizen en kastelen die de landsgrenzen verdedigden. Na al deze pracht te hebben doorkruisd logeren we in een (door Belgische mega toffe dame
uitgebate) camping met chaletjes waar we weeral kunnen genieten van een welverdiend heerlijk avondmaal en deze keer (voor de liefhebbers ;-) ) met de lekkerste Belgische bieren!

Daarna gaan we verder door hooggebergte vol gezaaid met mega grote rotsblokken en zakken we af naar het zuiden richting Lissabon, hoofdstad van Portugal en verblijven we dicht bij de charmante vissershaven waar we een lunch van vers gevangen vis eten! S’morgens nemen we de eerste Ferry naar het schiereiland om vervolgens onze overvloedige zeevruchten en witte wijn van de avond er voor te gaan uitzweten op de witte standen en duinen.


Eventjes rijden we door uitgestrekte rijstvelden om dan opnieuw het strand op te gaan met prachtig zicht op de Oceaan en dit de hele dag door. Eén van de leukste zandpiste’s ooit gereden! Via een lus doorheen de Algarve (zuid Portugal) eindigen we in Lissabon waar we afsluiten met een spetterende avond!

De reis is een "All Inn" formule waarbij het transport v/d motoren & bagage (h/t) inbegrepen zit. Daarnaast zitten tevens 7 overnachtingen op basis van half pension in het budget inbegrepen. Wij zorgen ook voor een technische assistentie en de bagage wordt iedere dag getransporteerd van hotel naar Campement. Alle routes zullen beschikbaar zijn op GPS (gpx file) en voorverkend !!!

BUDGET : 1.450€

Enkel de vluchten, fuel moto & extra drinks zijn niet in deze prijs inbegrepen: heenvlucht op Porto; terug vlucht via Lissabon.

Voor meer info vul het contactformulier in!

Offerte aanvragen